Despre Berea TNRPOVESTEA BERII TNR

Eram la o bere prin 2009 și ne-a venit ideea să facem un site. Apoi ne-a venit ideea să îi zicem www.timesnewroman.ro ,  iar in următorii 10 ani ne-au venit peste 20.000 de idei ce s-au transformat in articole care au făcut istorie in internetul românesc. Dar abia in 2019, după 10 ani, ne-a venit în sfârșit o idee bună să lansăm berea TNR.

După cum spuneam, în anul 2019, în redacția TimesNewRoman.Ro, după o seară mai grea produsă de niște licori industriale care ne-au făcut să ne jurăm că nu vom mai repeta distracția, cineva a spus:

Ce-ar fi să ne facem Berea noastră? si nu orice bere: o bere craft, o bere curată, care sa ne scape de dureri de cap, o bere cu gustul clasic de altădată, o bere care sa fie ultrabăubilă, să curgă ușor pe gât, nu foarte tare, deoarece pentru noi întotdeauna a fost mai importantă moderația, călătoria, prietenia si starea de bine.

Cum am ajuns la rețeta perfectă? Când ne-am suflecat mânecile și am trecut la treabă, am fost tentați să o căutăm la producători de bere din Germania și Cehia. Pentru că nu-i așa, este normal să te gândești, mai întâi la cei mai renumiți și să țintești cât mai sus. Apoi ne-am dat seama că bere bună se face și în România unde există berari cu tradiție și experiență. Berari capabili să ne ducă spre rețeta perfectă pentru noi, către gustul acela de pe vremuri, curat și puternic, de bere naturală, negrăbită si neajutată de trăznăi industriale.

Nu a fost ușor să găsim ceva care să ne placă, am incercat destui producători, iar unii dintre ei ne ofereau licori care păreau mai degrabă apa cu CO2 adăugat și cu aroma de bere.

Nu asta căutam. Nu căutam o bere ieftină. Căutam o bere bună,cu gustul ăla clasic, de pe vremuri.

În final, am găsit o fabrica de excepție si un maestru berar desăvârșit ce a reușit să producă o bere pe care am îndrăgit-o imediat. Oameni buni, deși am gustat inițial varianta nefiltrată, vă putem spune că a fost dragoste la prima sorbitură… Daaaa… asta era berea noastră.

Fiindcă nu puteam risca să oferim din prima o bere nefiltrată și deci cu un termen de garanție și mai mic, am ales să o filtrăm cu un sistem de microfiltrare care să nu îi altereze calitatea de bere naturală, produsă fără trazznăi industriale.

Berea care a reprezentat produsul finit, Aia BLONDĂ CU TUPEU, prima sarjă, a stat in tanc la fermentat mai mult de 1 lună, iar gustul ei este pe măsură, este una din berile bune, obținută după un proces clasic de fermentare si maturare.

Berea craft este o delicatesă în lumea berilor, iar noi am ales să nu o pasteurizăm, din respect pentru gusturile tale, dar și pentru ale noastre. Și pentru că nu producem industrial, Berea TNR “Aia BLONDĂ cu tupeu”, berea noastră PILOT, înglobează toate atributele unei beri de care să îți amintești sau reamintești toată viața. De aceea, dorim să o producem perpetuu, acesta fiind si conceptul la baza căruia eticheta poartă inscripția Ediție nelimitată.

Este evident că produsul nostru nu este unul cu o istorie bogată în spate, dar este unul care readuce tradiția clasică în lumea berilor craft, evidențiind gustul berii de altădată, când lucrurile erau mai simple și mai curate, cea din vremurile in care părinții sau bunicii nostri erau tineri, când tehnologia modernă abia deschidea ochii, iar goana după mult și repede nu își făcuse încă apariția.

Unde se află fabrica? Fabrica se află în inima țării, chiar în Transilvania, și este echipată cu cele mai moderne echipamente și laboratoare, unde pasiunea infinită pentru bere pare ireală.

Cateva detalii importante:

Berea TNR nu vă va umple gura cu acid, este o bere fină cu CO2 produs natural. Așa trebuie să fie o bere craft, căci berea craft este între beri, la fel cum este șampania între vinuri.

Later edit: La un an dupa lansarea berii Aia BLONDĂ cu tupeu, Berea TNR lansează și sortimentul Aia BLONDĂ nefiltrată, o bere sinceră care spune lucrurilor pe nume, fără filtru, o bere VAMPIR căruia nu îi place lumina. De aceea, Nefiltrata TNR este învelită într-un ambalaj complet din hârtie reciclabilă.

Berea TNR e făcută fără coloranți, aditivi și adjuvanți, enzime sau alte tertipuri industriale.

Urmărește-ne și pe: https://www.facebook.com/bereaTNR

https://www.bereatnr.ro/wp-content/uploads/2020/10/15191_small.jpg
Hamei

Berea TNR conține două tipuri de hamei

https://www.bereatnr.ro/wp-content/uploads/2020/04/originala.patrat-scaled-e1586805196703.jpg
Drojdie

Inspirație acidă la fel ca

articolele TNR

https://www.bereatnr.ro/wp-content/uploads/2020/04/poze-fab5.1-e1586804496336.jpg
Malt

Berea TNR conține trei

tipuri de malț din orz

https://www.bereatnr.ro/wp-content/uploads/2020/04/poze-beri-1.1..jpg

Procesul De Fabricatie

Berea TNR este produsă urmând procedeul clasic de maturare și fermentare, fără niciun fel de ajutor timp de minim trei săptămâni. Tot dioxidul de carbon este natural, obținut în procesul de fermentare, nu este adăugat că la berile industriale.

https://www.bereatnr.ro/wp-content/uploads/2020/04/poze-calin2.1-scaled-e1586804511605.jpg
https://www.bereatnr.ro/wp-content/uploads/2020/04/poze-fab4.1-e1586803749236.jpg

Reteta traditionala

Folosim doar trei ingrediente la fabricarea berii TNR: apă, trei tipuri de malț din orz și două tipuri de hamei. Berea TNR e făcută fără coloranți, aditivi și adjuvanți, enzime sau alte șmecherii industriale. Dacă vom folosi mălai o vom face doar în rețeta pufuleților TNR, pentru că prețuim prea mult BEREA și respectăm CONSUMATORII.

Tehnologie Moderna

Fabrica în care se produce berea este modernă și actualizată permanent. Berea TNR trece printr-un proces de microfiltrare care protejeza gustul original al berii.

https://www.bereatnr.ro/wp-content/uploads/2020/04/poze-fab1.1-e1586803810785.jpg