Despre Berea TNRPOVESTEA BERII TNR

Nu oricine știe că berea a fost atât de prezența în viață omului încă din cele mai vechi timpuri, încât numele ei se trage efectiv din verbul latin “a bea”, iar asta o spunea B. P. Hasdeu, cel care a înființat prima catedră de filologie din România.

Dacă proiectul Times New Român ne-a adunat împreună în anul 2009 și a luat de la noi cele mai bune calități intuitive de umor matur, proiectul Berea TNR ne-a așezat la aceeași masă 10 ani mai târziu și ne-a luat ce aveam mai de preț în suflet: dedicația pentru un produs care modelează socializarea și trezește poftă de liniște după o zi încărcată la birou.

Berea craft este o delicatesă în lumea berilor, iar noi am ales să nu o pasteurizăm, din respect pentru gusturile tale dar pentru ale noastre. Și pentru că nu producem industrial, Berea redacției TNR s-a bucurat de la bun început de o atenție aparte din partea noastră.

Cum s-a născut ideea? Berea TNR s-a născut în redacția Times New Român, cel mai activ și mai îndrăzneț site de umor din România, în baza unei provocări cu noi înșine: să reușim lansarea unei beri impecabile, fără adaosuri de arome și alte surprize industriale. Așa încât, ne-am dat seama că practic vindem ce iubim cel mai mult: sinceritatea și paradoxul. Căci ce este mai paradoxal decât să faci parte dintr-o industrie dar să nu produci industrial?

Este evident că produsul nostru nu este unul cu o istorie bogată în spate, dar este unul care aduce prospețime în lumea berilor craft, păstrând rețetele vechi de producție vechi de circa 200 ani. Și ce bere s-a mai lansat oare la buza pandemiei în afară de Aia blondă cu tupeu?

Cum am obținut rețeta? Când ne-am suflecat mânecile și am trecut la treaba, am fost tentați să căutăm producători de bere din Germania și Cehia. Pentru că nu-i așa, este practic să apelezi la tradiție și la rulajul sticlelor?! Apoi ne-am dat seama că există berari cu experiență și în România, iar după multe încercări care ne-au învățat ce se află în spatele procesului de producție al unei băuturi ce are la baza rețete stricte cu hamei, am găsit-o! Ne-a așteptat și ne-am potrivit de la prima degustare.

În primul rând rețeta noastră are cel mai frumos și mai important ingredient, dincolo chiar de aportul hameiului, și anume apă izvorâtă din pământ frumos. O apă care ni se potrivește și care ne ocrotește în fiecare zi, o apă cu care am râs și am trăit de-a lungul istoriei noastre.

Care este procesul de producție? Fabrica se află în inima țării, chiar în Transilvania, și este echipată cu cele mai moderne echipamente și laboratoare, unde pasiunea infinită pentru bere pare ireală. Procesul de preparare este unul natural pentru că ne-am dorit să nu apelăm la ajutor industrial, prin urmare am apelat la procedeul clasic de fermentare și maturare timp de minim trei săptămâni, fără nici un fel de push, bulling sau „ajutor” artificial. Iar aceasta face ca rețeta să fie atât de precisă, încât orice gramaj în plus sau în minus duce la modificare ei. Dioxidul de carbon este natural, obținut doar din procesul de fermentare, prin urmare nu este adăugat așa cum se procedează, în general, în producția de bere industrială.

Berea TNR e făcută fără coloranți, aditivi și adjuvanți, enzime sau alte tertipuri industriale.

https://www.bereatnr.ro/wp-content/uploads/2020/10/15191_small.jpg
Hamei

Berea TNR conține două tipuri de hamei

https://www.bereatnr.ro/wp-content/uploads/2020/04/originala.patrat-scaled-e1586805196703.jpg
Drojdie

Inspirație acidă la fel ca

articolele TNR

https://www.bereatnr.ro/wp-content/uploads/2020/04/poze-fab5.1-e1586804496336.jpg
Malt

Berea TNR conține trei

tipuri de malț din orz

https://www.bereatnr.ro/wp-content/uploads/2020/04/poze-beri-1.1..jpg

Procesul De Fabricatie

Berea TNR este produsă urmând procedeul clasic de maturare și fermentare, fără niciun fel de ajutor timp de minim trei săptămâni. Tot dioxidul de carbon este natural, obținut în procesul de fermentare, nu este adăugat că la berile industriale.

https://www.bereatnr.ro/wp-content/uploads/2020/04/poze-calin2.1-scaled-e1586804511605.jpg
https://www.bereatnr.ro/wp-content/uploads/2020/04/poze-fab4.1-e1586803749236.jpg

Reteta traditionala

Folosim doar trei ingrediente la fabricarea berii TNR: apă, trei tipuri de malț din orz și două tipuri de hamei. Berea TNR e făcută fără coloranți, aditivi și adjuvanți, enzime sau alte șmecherii industriale. Dacă vom folosi mălai o vom face doar în rețeta pufuleților TNR, pentru că prețuim prea mult BEREA și respectăm CONSUMATORII.

Tehnologie Moderna

Fabrica în care se produce berea este modernă și actualizată permanent. Berea TNR trece printr-un proces de microfiltrare care protejeza gustul original al berii.

https://www.bereatnr.ro/wp-content/uploads/2020/04/poze-fab1.1-e1586803810785.jpg